افزایش قیمت جهانی نفت و استفاده از نانوزیستفنآوری، سوخت مبتنی بر زیستفنآوری را رقابتیتر و کارآتر کرده است.
به گزارش سرویس فنآوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،در سال 2006 سوخت مبتنی بر زیستفنآوری در حدود 18 میلیارد دلار فروش داشت و پیشبینی میشود در سال 2007 نیز حجم بازار آن افزایش یابد
در برخی کشورها هزینههای تولید سوخت مبتنی بر زیستفنآوری نسبت به نفت کمتر است.
پیشبینی میشود طی 30 سال آینده بسیاری از کشورهای فاقد منابع نفتی از این سوخت استفاده کنند.
نانو زیستفنآوری تولید انبوه سوخت زیستی را از طریق بهینهسازی فرایند تولید، بهبود خواهد داد.
فنآوری نانو و همگرایی آن با زیست فنآوری، پتانسیل تولید انرژی را در کارخانهها برای تولید سوخت زیستی تا 60 درصد افزایش می دهد.
بازار جهانی سوخت زیستی در سال 2006 به 18 میلیارد دلار رسید و پیشبینی میشود که حجم آن تا سال 2015 به 54 میلیارد دلار افزایش یابد.
کشور برزیل با در دست داشتن 39 درصد حجم بازار در صدر کشورهای دنیا بوده و ایالات متحده آمریکا نیز با حجم بازار 20 درصدی در جایگاه دوم است. بعد از این کشورها کشور چین نیز در رتبه سوم قرار دارد. دولتمردان چین برنامهریزی کردهاند تا در طی سالهای آتی به جایگاه دوم ارتقا پیدا کنند.
کشور چین به دنبال رهایی از وابستگی به نفت تا سال 2030 بوده و برای رسیدن به این هدف با برزیل همکاریهای گستردهای دارد.
در این راستا دولت چین اقداماتی چون اختصاص 300 میلیون دلار به تحقیق و توسعه سوخت مبتنی بر زیستفنآوری، وامهای با بهره کم و پیمانهای همکاری با کشورهای مختلف را مدنظر دارد.
تمام شرکتهای خودروسازی در چین روندهای جهانی را پیگیری کرده و خودروهایی را به بازار عرضه میکنند که از سوخت زیستی، فنآوریهای هیدروژنی یا الکتریسیته استفاده میکنند.
به گزارش ایسنا از ستاد ویژه توسعه فنآوری نانو، کشورهای اروپایی نیز در حال برنامهریزی در این حوزه بوده و پیشبینی میشود با توجه به افزایش قیمت نفت توجه کشورهای مختلف دنیا به استفاده از این نوع سوختها افزایش یابد.
فنآورینانو با کمک زیستفنآوری برای کل فرایند از طراحی ماشینآلات بهبود یافته تا فرایند زیستفنآورانه برای تولید سوخت زیستی و استفاده از آنها کاربردهایی را ارائه میکند.
کلمات کلیدی: نانو تکنولوژی